Naabrivalve peletab kurikaelu eemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Siim
Jüri Siim Foto: Järva Teataja

Sissemurdmiste sagenemisega kodudesse on taas päevakorral küsimus, mida selle vastu ette võtta. Üks võimalus on naabrivalve, mis aitab ka igapäevast korda hoida.

MTÜ Eesti Naabrivalve maakondliku arendusjuhi Jüri Siimu sõnul võib hea näite naabrivalve olulisusest tuua väikelinnast, kus inimeste öörahu häirisid mürisevad mootorrattad ja rollerid. Keelamist ei pandud millekski. Kui aga moodustati naabrivalve, kelle taotlusele vastu tulles tänavale niinimetatud lamavad politseinikud paigaldati, oli probleem lahendatud.

«Naabrivalve soodustab ka naabritevahelist suhtlemist ja korra hoidmist. Liikmete arvates on juba infotahvlite paigaldamisest suur abi kurikaelte ohjeldamisel. Maakohtades muutub üha populaarsemaks niinimetatud rahva omakaitse, kus pannakse kokku kogukonnasisene valve, kes ka öisel ajal elukoha ümbruses patrullimas käib,» lisas arendusjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles