Selguvad parimad turistimagnetid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loitsust, mis esmakordselt leidis aset 2008. aastal, on saanud üks suurimaid ja vaatemängulisemaid suveüritusi kogu Lõuna-Eestis.
Tõrva Loitsust, mis esmakordselt leidis aset 2008. aastal, on saanud üks suurimaid ja vaatemängulisemaid suveüritusi kogu Lõuna-Eestis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 9. detsembril kuulutatakse Tartus Lõuna-Eesti turismikonverentsil välja konkursi „EHE Lõuna-Eesti“ selleaastased laureaadid. Tõrva esindusüritus Tõrva Loits on konkursi üks nominent parima turismiürituse kategoorias, andis teada Siim Ausmees Tõrva linnavalitsusest.

Eesti üks suurimaid vabaõhu kontsertetendusi Tõrva Loits leidis 9. augustil aset juba seitsmendat korda. Seda külastas enam kui 4000 inimest. Ettevõtmine osutus niivõrd populaarseks, et viimasel hetkel tulijatele pileteid ei jätkunud.

Suurejoonelise tule, vee ja muusika vabaõhu-vaatemängu juhatas sisse ansambel Vallatud Vestid. Loitsuõhtut kroonis Mart Kolditsa spetsiaalselt Tõrva Loitsuks lavastatud ainukordne vabaõhuvaatemäng  „«Eesti rahva ennemuistsed jutud 2.0» ansamblitega Metsatöll ja Winny Puhh.

Omapoolse panuse andsid maailma suurimad trummid, Trikivabriku verd tarretama panevad eriefektid ning

Valgusfestival Tulemeistrite tuleskulptuurid. Liikumise seadis Maarjamaa parimatele tantsijatele Märt Agu ning loitsu lausus Adeele Sepp. Õhtu lõpetas Hendrik Sal-Saller koos orkestriga.

Tõrva linnapea Maido Ruusmanni sõnul on Tõrva Loitsu puhul tegemist kogu Eesti ühe eripärasema kontsert- etendusega, mis muuhulgas oluliselt aidanud kaasa linna tuntuse kasvule üle kogu Eesti.

“Järgmine Tõrva Loits saab teoks 8. augustil 2015, mil Tõrval on taaskord midagi ennenägematut ja vägevat pakkuda,“ lisas Ruusmann.

Konkursi „EHE Lõuna-Eesti“ nominentide tunnustamine ning parimate väljakuulutamine toimub 9. detsembril Tartus AHHAA Teaduskeskuses toimuval Lõuna-Eesti Turismikonverentsil. Sündmuste kategoorias konkureerib seitse nominenti: üks sündmus igast Lõuna-Eesti maakonnast ja lisaks eraldi Setomaalt.

Mullu kuulutati samal konverentsil Lõuna-Eesti parimaks turismiobjektiks Valga sõjamuuseumi teemapark. Aasta parima turismisündmuse kategoorias aga jäi Tartus peetud öölaulupeo «Järjepidevus» järel teiseks Otepää talvine öölaulupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles