Spetsialistid kohtusid kuplite vahel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaleidja keskuste spetsialistid Otepääl
Rajaleidja keskuste spetsialistid Otepääl Foto: Erakogu

Detsembri 8. ja 9 päeval kohtusid Valgamaa ja Võrumaa Rajaleidja keskuste spetsialistid Otepääl, et koos arutada arendusteemade üle. Kohale oli tulnud 15 Rajaleidja spetsialisti: logopeedid, eripedagoogid, psühholoogid, karjäärnõustajad, karjääriinfo spetsialistid, infotöötajad ja keskuste juhid, andis teada Valgamaa Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsilist Tuuli Mekk.

Kohtumine toimus Otepää kuppelmaastiku rüpes Pühajärve spaa- ja puhkekeskuses ja algas kohaletulnud keskuste spetsialistide tutvusringiga. Tutvusringis anti vastused küsimustele: «Kes ma olen?», «Mis on minu töös peamised väljakutsed ja lahendused?» Toimusid arutelud keskuste tegevuskavade teemadel aastaks 2015.

Arenduspäeval esines Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Rein Org. Oma ettekandes andis tegevjuht ülevaate Valgamaa põhiprobleemidest. Esitlusele järgnes ajurünnak, mida juhatas Otepää vallavolikogu aseesimees Teet Reedi. Ajurünnak viidi läbi grupitööde vormis ja otsiti võimalusi koostööks omavalitsuste liidu ja Rajaleidja keskustega.

Päev lõppes metoodikate töötoaga, kus spetsialistid tutvustasid uusi töös kasutust leidvaid metoodikaid, võtteid, mänge ja muud.

Seminari teine päev tutvustas Otepää piirkonda. Kahe maakonna spetsialistid käisid ringkäigul Otepää vallavalitsuses kus kohtuti vallavanem Kalev Lauliga. Edasi viis õppekäik Tehvandi spordikeskusesse, kus ettevõtte turundusjuht Merlin Müür andis ülevaate organisatsiooni eilset ja tänasest päevast. Müür tutvustas ka Tehvandi tulevikuplaane ja personalipoliitikat.

Kaks päeva kestnud seminari lõpetas õppekäik Otepää ravikeskusesse. Ravikeskuse juhatuse liikmed Katriin Laan ja Liina Lokko tutvustasid keskuse teenuseid, arengut ja plaane. Ühises aruteluringis Rajaleidja keskuse spetsialistidega leiti koostöö võimalusi.

Arendusseminar aitas koostöö eri pooltel paremini mõista ühise koostegemise võimalusi. Kõlama jäi mõte, et Rajaleidja keskused on maakondlikud ja seega vajalikud maakonna eri piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles