Raamatukogud saavad vabamalt hingata

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lood Valgamaast on kõik tegelikult olemas, vaja need vaid paberile saada,» julgustab Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin.
«Lood Valgamaast on kõik tegelikult olemas, vaja need vaid paberile saada,» julgustab Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin. Foto: Arvo Meeks

Kultuuriministeerium on välja töötanud rahvaraamatukogude riikliku rahastamise uued alused. Valga keskraamatukogu juhi sõnul tähendab see ohjade lõdvemaks laskmist.

Ministeeriumi raamatukogunõuniku Ülle Talihärmi väitel olid uuendused hädavajalikud, kuna senised rahastamispõhimõtted olid juba 15 aastat vanad. Kaasajastatud määrus ja eelarvetõus tugevdavad tema sõnul rahvaraamatukogude tegutsemise alustalasid.

"Riik jätkab ka edaspidi kohalikele omavalitsustele kuuluvate rahvaraamatukogude toetamist kolmel moel. Eraldades raha teavikute soetamiseks, tasudes maakonnaraamatukogus kuni nelja raamatukogutöötaja kulud ja andes projektitoetusi, mis suunatud rahvaraamatukogude arendamiseks," rääkis Talihärm. Ta lisas, et järgmisel aastal suurenevad kõik need eelarveread riikliku toetuse võrra 4,85%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles