Orav ja Ilves alustavad tuuri Valgast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik Ivan Orava rollis.
Andrus Vaarik Ivan Orava rollis. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Andrus Kiviräha uut näidendit «Orav ja Ilves» mängiti ühekordse projektina 6. jaanuaril 2013, kuid laiemale üldsusele on see jäänud kättesaamatuks. Nüüd siirdutakse aga Komöödiateatri egiidi all üle-eestilisele ringreisile ja mängitakse veebruaris 14 etendust. Tuur saab alguse 1. veebruaril Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.

«Orav ja Ilves» on kindlasti sama vaimukas kui legendaarne «Meri ja Orav». Ainuke erinevus, et endise riigipea asemel astub lavale president Ilves, kaaslaseks muidugi vana sepp Ivan Orav. Viimase tungival palvel annab Komöödiateater rahvale edasi ka tema saatesõnad: «Pühendatud Wabariigi aastapäevale ja Riigikogu valimistele, ja see ei ole orava- ega ilvesepartei reklaam. Oled eestlane või ei ole!»

Osades Andrus Vaarik ja Kaspar Velberg, mõlemad Tallinna Linnateatrist.

On öö. President Ilves on Kadriorgu külla kutsunud Ivan Orava – otse põrgust. Talle teeb muret, et Evelin on korduvalt rääkinud kahest venelasest, kes teda elevile ajavad. Ja kes oleks tibladega paremini kursis kui Ivan ise! Ta ilmubki otse maa alt ja avardab Toomase silmaringi nõukaja teemadel, mille nüansid on väliseestlasele tabamatuks jäänud.

Ilves: «Evelin räägib mulle neist pidevalt mingeid kummalisi lugusid, ise naerab, näost punane, aga mina ei saa aru, kes need isikud sellised on. Mõistad, Ivan, ma ei taha oma naise minevikus tuhnida, ma ei taha talle midagi ette heita, igalühel võib olla eelmiseid suhteid, aga ma tahan siiski teada… Ma tahan kindel olla… Miks ta mulle neist kogu aeg räägib? Kas suhted jätkuvad? Minu selja taga?»

Orav: «Toomas, ära mõtle välja, oma naise pärast võid sa küll päris rahulik olla! Nende poolt pole sul mingit ohtu karta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles