Valga malev läheb dessandile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Sellel nädalal peetavast talvisest kaugluurepatrullide võistlusest Utria dessant võtab osa 28 võistkonda. Neist 21 esindab Kaitseliitu, viis kaitseväge, üks politsei- ja piirivalveametit ning üks võistkond on Soomest, selgub võistluse koduleheküljelt.

Dessandile oli eelmise nädala lõpu seisuga registreerunud kolm võistkonda Kaitseliidu Alutaguse malevast ja kolm Pärnu malevast. Kahe võistkonnaga on esindatud Järva ja Saaremaa malev ning Tallinna maleva Põhja kompanii.

Ühe võistkonnaga on esindatud Tallinna Ida kompanii, Tallinna Kalevi malevkond, Tallinna meredivisjon, Tallinna Nõmme malevkond, Tallinna Toompea malevkond, Tartu maleva luurerühm, Tartu malev ning Valga ja Võrumaa malevad.

Kaitseväge esindavad Scoutspataljon kahe ning kõrgem sõjakool, Kuperjanovi pataljon ja pioneeripataljon ühe võistkonnaga.

Ühe võistkonnaga on esindatud politsei- ja piirivalveamet ning üks võistkond on Soomest.

Võistluse start antakse kolmapäeval, 14. jaanuaril ning laupäeval kell 7.50 algab Narva-Jõesuus lõpujooks. Sama päeva õhtul autasustatakse võitjaid.

Mullu võitis Utria dessandi Kaitseliidu Pärnu maleva võistkond, teisele kohale tuli staabi- ja sidepataljon ning kolmandaks jäi Tallinna maleva Põhja kompanii.

Utria  dessanti korraldavad Erna selts, Kaitseliit ja Vaivara vallavalitsus alates 1999. aastast, meenutamaks Vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel puhastati 17.–19. jaanuaril 1919. aastal punastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles