Purjus juht purustas paviljoni

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puruks sõidetud paviljon
Puruks sõidetud paviljon Foto: Küllike Kallas

Nädalavahetusel hävines Tõlliste vallas palkidest ootepaviljon. Hävitavaks jõuks ei olnud seekord emake loodus, vaid suurel kiirusel liikunud sõiduk, millest alkoholi tarvitanud nooruki võim enam üle ei käinud.

Laupäeval pool tundi enne südaööd, sai politsei teate Tõlliste vallas Antsla teeristis puruks sõidetud ootepaviljonist. Põllul seisvat avariiline Audi. Sündmuskoha poole sõitnud politseipatrull märkas teeservas kõndivat noormeest, keda otsustati igaks juhuks kontrollida.

Tuvastatud alkoholijoobes 21aastane Mauno tunnistas, et oli teelt välja sõites tabanud paviljoni. Enda sõnul oli ta õnnetusejärgsest paanikast tingitud segaduses ega teadnud, mida ette võtta. Kuna autot ta põllult üksinda kätte ei saanud, oli noormees suundunud abi otsima. Sõidukis oli ta viibinud üksinda ja avariis viga ei saanud.

«Kuna isik juhtis mootorsõidukit alkoholijoobes, põhjustas varalise kahjuga liiklusõnnetuse, ei teatanud sellest politseisse ja põgenes sündmuskohalt, algatati tema suhtes väärteomenetlus,» ütles politsei- ja piirivalveameti vanempressiesindaja Kerly Peitel. Lisaks pilbasteks sõidetud paviljonile said kannatada ka auto teele ette jäänud liiklusmärgid.

Tõlliste vallavanem Madis Gross meenutab, et mõni aasta tagasi sõitis samas kohas seisnud ootepaviljoni tükkideks üks suurem veoauto. «Siis ei jäänud niigi palju järele kui seekord,» mäletab Gross.

Nagu ka tookord, käib praegugi vallavalitsuses töö kindlustuspaberite kallal, et kahju saaks hüvitatud ja uus paviljon püsti. «Kui kolmas kord veel maha sõidetakse, paneme küll kuhugi mujale,» lõpetas vallavanem naljatledes.

Praeguseks on keegi tundmatu põllule pillutatud palgid hunnikusse kogunud. Hinnates aga nende läbimõõtu ja massi ning sõiduki kiirust, mis sellise laastamistööga hakkama saamiseks väike olla ei saanud, peaks noormees ennast eelseisvast karistusest hoolimata üsna õnnelikuks pidama, et ise terveks jäi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles