Meest ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess süüdistatava üle algab Tartu maakohtu Valga kohtumajas juunis.
Kohtuprotsess süüdistatava üle algab Tartu maakohtu Valga kohtumajas juunis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla noormehe, kes uurimisandmetel tappis mullu suvel tüli käigus tuttava mehe.

Eelmise aasta 11. augusti hommikul sai Valga politsei teate, et Pärna puiesteel asuvast korterist leiti 24aastase mehe vägivallatunnustega surnukeha. Samal päeval peeti kuriteos kahtlustatavana kinni 1986. aastal sündinud mees, kes varem mitmel korral kriminaalkorras karistatud. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Valga politsei kriminaalmenetlust.

Mullu 13. augustil rahuldas kohus Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotluse ning kahtlustatavana kinni peetud Andi vahistati. «Praeguseks on kohtueelne menetlus lõpule viidud ning mehele esitati süüdistus tapmises ja kehalises väärkohtlemises,» rääkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Eeluurimise kogutud andmetel tekkis kahe mehe vahel sõnavahetus ja rüselus, mille tagajärjel suri üks saadud vigastustesse sündmuskohal. Kohtueelse menetluse käigus on välja selgitatud, et kuriteo toimepanemise põhjus oli meeste omavaheline pikaajaline tüli.

Ühtlasi selgus, et Andi oli 2012. aasta juunis Valgas vägivallatsenud ka 1978. aastal sündinud mehe kallal, kellele ta rusikaga näkku lõi.

Tartu maakohtu Valga kohtumaja hakkab Andi süüasja arutama tänavu mais. Süüdimõistmisel ootab teda kuni 15aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles