Lasteaedade pedagoogid ja õpetajate puhkavad kauem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants
Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants Foto: arhiiv

Vahetult enne naistepäeva otsustas Valga linnavalitsus pikendada lasteaedade pedagoogide ja õpetajate abide puhkuseid 7 kalendripäeva võrra, luues nii töötajatele varasemast soodsamad töötingimused.

Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rantsi sõnul on Vabariigi Valitsuse määrusega kehtestatud lasteaedade õpetajate puhkuseks 42 kalendripäeva ja töölepinguseadusest lähtuvalt on õpetajate abide puhkuseks 28 kalendripäeva.

Tööandjapoolne töötingimuste parandamine ei ole vastuolus eelnevalt nimetatud õigusaktidega lasteasutuste töötajate puhkuste kehtestamisel. «Linnavalitsuse eesmärk on läbi pikema puhkuse rohkem väärtustada alushariduses töötavaid pedagooge ja nende abisid,» lisas Rants.

Nüüdsest on lasteaedade õpetajate puhkuse pikkuseks Valga linna lasteaedades 49 päeva ning õpetajate abid saavad puhata 35 päeva.

Puhkuste pikendamine ei too kaasa eelarves lisakulutusi, lasteaiad jäävad suletuks ainult juulikuus, töötama jääb ka edaspidi üks valvelasteaed.

Enne puhkuste pikendamise ettepaneku tegemist linnavalitsusele, arutas haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants teemat lasteaedade direktoritega, kõik lasteaiad olid puhkuste pikendamise poolt.

Lasteaia Buratino direktor Merle Kaar ütles: «See on väga teretulnud idee ja võin öelda, et puhkuste pikendamine 7 päeva võrra ei tekita probleeme asutuse töökorralduses ega lisakulutusi palgafondis. Tuleme ilusti välja, sest osad inimesed saab puhkustele lasta varem ja kasutada kokkupandud rühmasid ning talveperioodil puhkuste andmist. See on täielikult lasteaia töökorralduse organiseerimise küsimus.»

Suvekuude statistika näitab, et kahel nädalal juuni lõpus ja kahel nädalal augusti alguses on lasteaiakohtade kasutamine vähene. Personalile võimaldatakse pikemat puhkust rühmade ühendamise kaudu, sest lapsi on lasteaias suvel oluliselt vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles