Keemiapõleng Tõrvas on läbi, kuid tuleohtlikku kraami jagub veel

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul põlesid Tõrva serval asuva tööstuskompleksi territooriumil sajad kanistrid ja tünnid kohaliku puidutööstuse keemiajääkidega – peamiselt laki ja värviga. Päevavalgus paljastas, et tuleohtlikust vedelikust piirkonnas puudust ei ole.

Puhkenud tulekahju kustutamine võttis päästjatel aega peaaegu kaks tundi, kuna põlevat puidutöötlusvahendit täis mahutid plahvatasid kuumuses ning kustutamisele asumiseks läks tarvis korraga viit veejuga ja seda igast suunast. «Tegime niinimetatud veerünnakut, milleks läks vaja korraga suurt veeressurssi,» ütles päästetööde juht, kes kustutustöid korraldas.

Põlengust levinud mürgise suitsu tõttu andis päästetööde juht linnaelanikele korralduse püsida siseruumides. Kuigi süttimise põhjus on esialgu teadmata, ei kartnud kohalviibinud päästjad oletada, et tegemist oli tõenäoliselt süütamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles