Preemia leidis taas omaniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.Gailiti novelliauhind
A.Gailiti novelliauhind Foto: Rein Säinas

Raamatu ja roosi päeval leidis Valga raekojas aset pidulik tseremoonia. Selle käigus sai Ervin Õunapuust neljas Eesti kirjanik, kes võib end uhkusega pidada Nipernaadi kuju omanikuks.

Just selle kuju saavad kõik, kes pälvinud August Gailiti nimelise novelliauhinna. Retsept selle saamiseks on ühtaegu lihtne ja keeruline: tuleb olla eesti kirjanik, kes kahe eelmise aasta jooksul avaldanud kõige gailitlikuma novelli. See tähendab, et selles peab olema fantaasiarikkust, seiklushimulisi ja romantilisi tegelasi, maalilist kujutamislaadi või lüüriline alatoon.

Žürii esimehe, Eesti Kirjandusmuuseumi direktori Janika Kronbergi sõnul olid kõik seitse tänavu auhinnale esitatud novelli mingil määral ka tingimustele vastavad. Samas esitas ta Valgamaa lugejatele väljakutse esitada edaspidi veelgi rohkem sobivaid teoseid. «Žürii töö võiks raskemaks teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles