Inspektsioon võttis ehitajad luubi alla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus. Foto on illustratiivne.
Ehitus. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud on terve mai vältav tööinspektsiooni ehitusettevõtete sihtkontroll. Inspektsioon kontrollib, kas töötajatele on väljastatud korras isikukaitsevahendeid ja kas neid kasutatakse ning kuivõrd on tagatud nende nõuetekohane hooldus, kontroll ja hoiustamine.

Lisaks pööratakse tähelepanu sellele, kuidas ehitusplatsidel üldiselt on töö korraldatud ning kuivõrd tööohutuse ja töötervishoiuga seonduvad nõuded on täidetud. Näiteks kontrollitakse, millise sagedusega ja kui hoolikalt viib tööandja läbi ehitusplatsi üldkontrolle; kuidas on ladustatud või paigutatud materjalid ja seadmed; kas piiratud juurdepääsuga ohualad on märgistatud ning rakendatud abinõusid, et sinna ei pääseks kõrvalisi isikuid.

Eesmärk on ennetada tööõnnetusi, mille põhjus on isikukaitsevahendite, sealhulgas kukkumiskaitsevahendite puudumine või ebaõige kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles