Valgas joosti Pavel Loskutovi eeskujul

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Valgas Pedeli jõe kaldal juba 13. aastat tuntud maratonijooksja Pavel Loskutovi nimelist jooksu- ja kepikõnnivõistlust, mis on ühtlasi Valga suurim rahvaspordi üritus.

Kokku oli põhidistantsile registreerinud 128 osavõtjat. Kui enamus läksid 10 kilomeetrisele rajale joostes, siis osade jaoks toimus võistlus kepikõnnis. Tänavajooksudistants kulges läbi Valga ja Valka linna, läbides oma teel kahte piiripunkti. Enne starti soovisid kõigile võistlejatele edu nii Valga linnapea Kalev Härk kui Valka linnapea Vents Armands Krauklis.

Jooksu võitis Ivar Ivanov ajaga 00:33.09, teiseks jäi Margus Koor ja kolmandaks Olav Paris. Naistest oli kiireim Lily Luik, kellel kulus 10 kilomeetri läbimiseks 35 minutit ja 59 sekundit. "Päris kõike välja ei pannud, aga väga tugev võistlus oli, " ütles Ivanov, kes omasõnul ülejäänud grupist juba sadakond meetrit pärast starti eemaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles