Torupillimeister Taul hoiab au sees vanu traditsioone

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Tauli laastukatusega külalistemaja võõrustab sageli pulma-, sünnipäeva- ja teisi erapidusid.
Ants Tauli laastukatusega külalistemaja võõrustab sageli pulma-, sünnipäeva- ja teisi erapidusid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riidaja küla üks tõmbenumbritest on torupillimeistri Ants Tauli talu. Tegemist on mehe sünnikohaga, kust elutee ta mõneks ajaks eemale viis, kuid varsti jälle tagasi tõi.

«Kes ei tahaks sündida, elada ja surra oma kodutalus, oma kodukohas? Selles mõttes võin pidada end õnnelikuks inimeseks, kuna siiamaani on elurada nii läinud. Ja tundub, et lõpuni välja,» filosofeeris Ants Taul päikesepaistelisel teisipäeva hommikul oma kodutalus.

Tauli võib pidada torupillitraditsiooni taaselustajaks Eestis. 1970. aastate alguses alustas ta iseenda tarbeks torupillide valmistamist, seejärel hakkasid temalt pille tellima ka ansamblid. Nõudlus aga kasvas ning õige pea soovisid põnevat pilli endale juba paljud teisedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles