Helgi Pung: Hõbesõlg tõi pisarad silma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suur unistus on valla kultuuritöötajal veel. Nimelt soovib ta Puka rahvamaja teisel korrusel avada tuletõrjemuuseumi. Fotol tutvustab Helgi Pung juba kokku korjatud eksponaate.
Üks suur unistus on valla kultuuritöötajal veel. Nimelt soovib ta Puka rahvamaja teisel korrusel avada tuletõrjemuuseumi. Fotol tutvustab Helgi Pung juba kokku korjatud eksponaate. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veerand sajandit Puka valla kultuurielu vedanud Helgi Pung sattus kultuurivaldkonda tööle juhuse läbi. Kuigi algus oli raske ja nii mõnigi kord tuli pisaraidki valada, ei ole naine 25 aasta tagust otsust kahetsenud. Kultuuritöö on tema kirg ja hobi.

«Olen kultuuri vallas küll 25 aastat töötanud ja enda arvates seda tööd südamega teinud, kuid alles sel aastal pälvisin oma tegemistega tähelepanu, saades kultuurivallas pärandihoidja sõle ehk hõbesõle. See võttis vee silma küll ja olen siiani tunnustusest liigutatud,» sõnas Helgi Pung, kui kohtusime jaanipäeva eel hubaselt koduses ja kenas Puka rahvamajas.

Tunnustamist ja märkamist peab Helgi oluliseks ning leiab, et sellest ei saa inimesel kunagi küll, kiidusõnu pälvib iga töö tegija. «Tehtud tööd on raske mõõta. Mõõdupuuks ongi rahva rahulolu tehtuga, kuigi kõigi soove ei ole paremagi tahtmise juures võimalik täita,» mõtiskles rahvamaja perenaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles