Mesinikud igatsevad päikeselist ilma

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilane
Mesilane Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Parim meekuu juuli näitab mesilindudele üsna pahurat nägu, ka kevadine võilille ja vahtra õitsemisaeg jäi jahedapoolseks ning lühikeseks. Kas kartus, et meenappus hinna üles kruvib, on põhjendatud?

Ajalehe Sakala juulikuu esimene number väitis, et Viljandi turult sai osta tänavuaastast värsket mett üsna krõbeda hinna eest, 700grammine purk maksis tervelt 17 eurot, mis tegi kilohinnaks suisa 20 eurot. Müük, nagu arvata võib, eriti hästi ei läinud, meemüüja sai kalli mee ärapõlgajatelt pahandadagi.

Hingehinda küsinud meemüüja, Viljandi lähistelt Posti talust turule tulnud mesinik Imand Rätsep tõi võrdluse esimeste maasikate ja kartulitega. «Esimene maasikas on ka väga kallis, värske kartul maksab kordades rohkem kui vana, aga keegi ei imesta,» oli müüja kommentaar siis. Pealegi oli tema kui mesiniku seisukoht, et kevad oli enam kui vilets. Nii olid lood juuni lõpus Viljandimaal ja antud juhtum oli pigem erandlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles