Militaarfestival kärgatas käima

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militaarajaloo festivali avamisele järgnes Põhjasõja näidislahing linnapargis. Tsaar Peeter I ja Rootsi vägede vastasseisu etendamises lõid kaasa Eesti, Läti ja Venemaa sõjaajalooklubide liikmed.
Militaarajaloo festivali avamisele järgnes Põhjasõja näidislahing linnapargis. Tsaar Peeter I ja Rootsi vägede vastasseisu etendamises lõid kaasa Eesti, Läti ja Venemaa sõjaajalooklubide liikmed. Foto: Arvo Meeks

Eile algas Valgas militaarajaloo festival, kui Vabadussõja ausambal avati Paju lahingut kujutav pronksplaat. Pärast seda sai linnapargis näha Põhjasõja näidislahingut. Festival jätkub täna.

Järjekorras juba seitsmes Valga rahvusvaheline militaarajaloo festival ehk MilFest, mis toob endaga piirilinna tänavu kokku kolme-teistkümnelt maalt pärit militaarhuvilised, avati asjaosaliste sõnavõttude ja kõrvulukustavate kahuripaukude saatel.

Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni ehk militaarmuuseumi eestvedaja major Meelis Kivi kõrval juhatasid festivali sisse Valga linnapea Kalev Härk, maavanem Margus Lepik, festivali päevajuht Madis Milling ja militaarmuuseumi pedagoog-projektijuht Esta Mets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles