Seitsmes MilFest möödus Valgas militaarselt, aga rahumeelselt

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtul peetud 1944. aasta näidislahing Vene ja Saksa vägede vahel paistis silma ülima realistlikkusega. Leegiheitjad süütasid maapinna, mehed langesid ja haavatuid lohistati ennastsalgavalt ohtusse kaugusse.
Laupäeva õhtul peetud 1944. aasta näidislahing Vene ja Saksa vägede vahel paistis silma ülima realistlikkusega. Leegiheitjad süütasid maapinna, mehed langesid ja haavatuid lohistati ennastsalgavalt ohtusse kaugusse. Foto: Taavi Niittee

Nädalavahetusel kõmises Valga taas militaarsetes toonides, kuna sõjaajaloo festival tõi piirilinna sõjamehi, -masinaid ja lahinguid, mille omaaegseid nägijaid ja omal nahal kogejaid elavate kirjas enam palju ei ole.

Kolmepäevane festival, mida selle peakorraldaja, Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedaja major Meelis Kivi julges nimetada Valga linna tippürituseks, kujutas endast unikaalset segu kaugest ja veel kaugemast sõjaajaloost, tänapäevast ja tulevikust.

Päevadele andsid tooni laigulised vormid, kuulirahe ja soomukid, kaugelt tulnud kaupmehed kauplesid vanavaraga, lauldi ja tantsiti ning taevasse lasti tulevärki, mida keegi kartma ei pidanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles