Kaks Valgamaa suurperet said tasuta kontserdielamuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdi avalöök on Rein Rannapi värske teose «Helisev Eesti» esmaettekanne.
Kontserdi avalöök on Rein Rannapi värske teose «Helisev Eesti» esmaettekanne. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Täna, 21. augustil Põltsamaa lossihoovis toimuvale ERSO, Maarja-Liis Ilusa ja Rein Rannapi suurele suvekontserdile kingib kodumaine piimatööstus E-Piim suurperedele tasuta piletid.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on kontserdi vastu väga suur huvi olnud – tänaseks on pileteid jagatud ligi viiekümnele perele, mis teeb kokku üle 200 inimese. «Valgamaalt on tänast kontserti nautimas kaks peret. Ühest perest ema-isa ja kuus last, teisest ema nelja lapsega,» täpsustas ta Valgamaalasele.

«Suvised festivalid ja kontserdid nõuavad pere eelarvest üsna suure summa, eriti siis, kui soovitakse mõnda suursündmust kogu perega külastada,» rääkis Õunap.

Ta lisas, et paraku hoitaksegi just seetõttu lasterikastes peredes selliste väljaminekute pealt sageli kokku. «Tänu E-Piimale saame meeldejääva muusikasündmuse kinkida kõigile suurperedele üle kogu Eesti. See on südantliigutav heategu, mis toob loodetavasti rõõmu nii suurte kui väikeste muusikasõprade argipäeva.»

Kontserdi avalöök on Rein Rannapi värske teose «Helisev Eesti» esiettekanne. Rannapi sõnul on uus heliteos ehedalt eestipärane. «Kasutasin siin nii rahva- kui popmuusikale omaseid võtteid ning vormistasin need klassikalisele sümfooniaorkestrile,» kommenteeris Rannap.

Lisaks tulevad esitusele tuntud isamaalised laulud Maarja-Liis Ilusa esituses ning kõlavad suurejoonelised ERSO sümfooniateosed dirigent Martin Sildose juhatamisel.

Eestikeelse ja -meelse kontserdiga tähistavad suurim kohalikke põllumehi ühendav meierei E-Piim ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 24. aastapäeva ning kontserdi salvestab Eesti Televisioon.

Põltsamaa lossiväravad avatakse kell 18.30, kontsert algab kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles