Sõelale jäi seitse ettepanekut

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda, kus kohaliku omavalitsuse volikogu istungeid peab.
Otepää raekoda, kus kohaliku omavalitsuse volikogu istungeid peab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu eraldas eelarvest 8000 eurot kaasava eelarve tarbeks. 21. augustini oli kõigil võimalik esitada oma ettepanekuid ja ideid Otepää valla kaasava eelarve kohta. Laekus 14 ettepanekut kaheksalt isikult, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Vallavalitsus vaatas laekunud ettepanekud üle ning valis seitse ideed, mille vahel saab hääletada.  Rahvahääletusel enim toetust saanud idee elluviimisega hakatakse tegelema juba 2015. aastal. Otepää vallavanem Kalev Laul ütles, et esitatud oli enamuses heakorra-alased ideed.

«Vallavalitsus valis välja ideed, mis mahuvad enam-vähem etteantud summa piiridesse. Välja jäid ettepanekud, mis ületasid eelarve mahtu või juba töös,» selgitas Kalev Laul. «Tänan kõiki, kes oma idee kaasavasse eelarvesse esitasid!»

Hääletada saab 28. augustist 13. septembrini ID-kaardiga Otepää valla kodulehel või vallavalitsuses. Hääletamiseks peab olema Otepää valla kodanik, vallavalitsuses hääletamiseks peab kaasas olema isikut tõendav dokument.

Kaasava eelarve idee on saanud alguse Brasiiliast ning levinud paljudes riikides. Menetluse käigus kogutakse ettepanekud ning viiakse läbi hääletus parima idee väljaselgitamiseks. Eestis on kaasava eelarve põhimõtteid kasutanud mitu omavalitsust.

Kaasava eelarve ettepanekud

1.     Seoses Otepää 900. aastapäevaga muuta Lipuväljak esinduslikumaks.

2.     Palupera tee 12 ja 16 vahelisel asuval alal korrastada tiik ning ühes sellega tuletõrje veevõtukoht.

3.     Otepää turuplatsile ehitada müügiletid.

4.     Kõnniteedele peale-/mahasõidud ratastooli- ja lapsevankrisõbralikeks. Linnas on palju kohti, kus äärekivid sellistes kohtades kõrged või väga kõrged. Seetõttu tuleb liiklemiseks tihti kasutada ohtlikke sõiduteid.

5.     Renoveerida Keskuse palliväljak (katastri nr: 63602:001:2310). Antud palliväljak asub Otepää lasteaia Võrukael ja paljude kortermajade vahetus läheduses.

6.     Rajada väline jõulinnak Otepää spordihoone juurde, Apteekrimäe metsa äärde.

7.     Korrastada Pühajärve randa ja parki. Sealhulgas renoveerida lauluväljakut ja täiustada piirkonda lõbustusatraktsioonidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles