Katkenud kannatus ajab maamehed Toompeale meelt avaldama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa embargo surus piimatootja jalad põhja. Piimakarjakasvatajale tähendab see kahjumiga tootmist, samas on tarbija võit üliväike.
Venemaa embargo surus piimatootja jalad põhja. Piimakarjakasvatajale tähendab see kahjumiga tootmist, samas on tarbija võit üliväike. Foto: Priit Simson/Postimees

Põllumehed kavatsevad Toompeal nõuda valitsuselt samme kriisi leevendamiseks. Peamine etteheide on, et valitsus ei maksa euroliidu tasemel kokku lepitud siseriiklikke toetusi.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsuvad põllumehi 14. septembril traktoritega Toompeale, et teavitada avalikkust põllumajanduse murekohtadest.

Talupidajate keskliidu juhi Kaul Nurme sõnul on meeleavaldusel kaks eesmärki. «Olukord, kus piimatootmisele on juba pikemat aega peale makstud, kesta ei saa. Riik saab eelarvest põllumehi toetada ning seda teha oleks viimane aeg,» on Nurm kriitiline. «Teine asi, meie minister osaleb Euroopa Nõukogus ministrite tasandil otsuse tegemisel ja tahaks näha, et Eesti esindus oleks palju aktiivsem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles