Selguvad toidu südamega tegijad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp
Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Toiduliit korraldab esmakordselt konkursi, mille käigus selgitatakse enam kui kümne tuhande sektoris töötava inimese seast välja südamega tegijad. Toiduainetööstusettevõtted on konkursile esitanud 11 kandidaati,  kelle pikaaegne tööstaaž, panus ettevõtte käekäiku ja meeskonnavaimu püsimisse teevad neist hindamatu kaaslase kolleegide seas ning tunnustatud spetsialisti tarbijate hulgas.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on iga suure tootja taga tegelikult meie oma inimesed, kelle käe all valmib toit samasuguse pühendumusega kui koduköögis. «Meie eesmärk on tunnustada ja tänada neid inimesi, tänu kellele on Eesti toidutööstus nii kõrgele tasemele jõudnud,» ütles Potisepp. «Juba 88% eestimaalastest eelistab kodumaist toitu ja seda tänu kõigile nendele südamega tegijatele meie toidusektoris.»

Esmakordselt korraldatav konkurss on Toiduliidul plaanis muuta iga-aastaseks. «Kui palusime toidutööstusel esitada omalt poolt üks väärikas kandidaat, saime korduvalt vastuseks, et ühe inimese esitamine on võimatu, kuna neid inimesi on lihtsalt sedavõrd palju,» ütles Potisepp.

Liit valib kolm südamega tegijat Eesti toidutööstusettevõtete ja avaliku hääletamise tulemusena sotsiaalmeedia vahendusel. Kahe nädala jooksul tutvustab liit oma Facebooki lehel iga päev üht südamega tegija kandidaati, mille järel saab 28. septembrist 4. oktoobrini anda hääle lemmiku poolt. Südamega tegijad kuulutatakse välja 16. oktoobril Maailma Toidu Päeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles