Otepää valla kaasava eelarve tulemused on selgunud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda, kus kohaliku omavalitsuse volikogu istungeid peab.
Otepää raekoda, kus kohaliku omavalitsuse volikogu istungeid peab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää valla veebilehel kestis 28. augustist 13. septembrini valla kaasava eelarve hääletus. Kõige rohkem hääli sai ettepanek renoveerida Keskuse palliväljak, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht. Ettepaneku tegi valimisliit Meie Kodu.

Vallavolikogu eraldas kaasava eelarve tarbeks 8000 eurot. 21. augustini oli kõigil huvilistel võimalik esitada oma ettepanekuid ja ideid. Laekus 14 ettepanekut kaheksalt isikult, millest vallavalitsus valis välja seitse, mis läksid rahvahääletusele. Hääletada sai valla kodulehel ID-kaardiga ning vallavalitsuses.  Kokku osales hääletamisel 85 vallakodanikku.

Otepää vallavanem Kalev Laul ütles, et Keskuse palliväljaku renoveerimistöödega alustatakse juba sellel aastal. «Rahvahääletuse toel saab ellu viidud igati mõistlik ja vallakodanikele vajalik idee,» leidis Laul. «Soovime hakata rakendada kaasava eelarve ideed ka edaspidi.»

Ettepanek korrastada Pühajärve randa ja parki kogus 16 toetushäält. Välise jõulinnaku rajamine Otepää spordihoone juurde, Apteekrimäe metsa äärde sai 11 häält. Kaheksa inimese toetuse pälvis Palupera tee 12 ja 16 vahelisel alal asuva tiigi ning ühes sellega tuletõrje veevõtukoha korrastamine. Kuus häält sai Otepää lipuväljaku esinduslikumaks muutmine.

Neli inimest toetas Otepää turuplatsidele müügilettide ehitamist, sama palju hääli sai kõnniteedele peale- ja mahasõitude muutmist ratastooli- ja lapsevankrisõbralikeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles