Valgamaa õppurite eksamitulemused eelmisest aastast paremad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksami eelne ärevus Valga gümnaasiumis.
Eesti keele riigieksami eelne ärevus Valga gümnaasiumis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile avaldati vabariigi koolide eksamitulemused õppeainete lõikes. Pingerea tipus püsivad endiselt Tartu ja Tallinna eliitkoolid, kuid ka Valgamaa õpilased võivad oma tulemustega igati rahule jääda, kuna need on eelmise aastaga võrreldes paranenud.

Kui eelmisel aastal oli kitsas matemaatikas maakonna keskmine tulemus 28,2 punkti, siis sel aastal oli see tulemus parem ka vabariigi keskmisest ehk 44,8 punkti. Esikohta hoiab maakonnas 52,7 punktiga Tõrva gümnaasium, kellele järgnes 50 punktiga Otepää.

Laiema programmiga matemaatikaeksami tulemus oli maakonnas keskmisena 40,9 punkti, eelmisel aastal oli see näitaja 35,1. Selles aines on maakonnas tublimad olnud Valga gümnaasiumi noored, kelle keskmine on 48 ja kes on eelmise aastaga võrreldes tulemust parandanud lausa 20,8 punkti võrra. Järgnevad Otepää ja Tõrva gümnaasium. Kehvem oli tulemus Valga vene gümnaasiumis, 16,2 punkti (eelmisel aastal 30,5).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles