Euroametnik tutvub piiriülese koostööga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaline väisab ka Valgamaa kutseõppekeskust
Külaline väisab ka Valgamaa kutseõppekeskust Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaksiklinna Valgat-Valkat külastab 23. ja 24. septembril Euroopa Komisoni regionaalpoliitika osakonna peadirektori asetäitja nõunik Michael Ralph. Eesmärk on tunnustada Eesti ja Läti viljakat piiriülest koostööd ning juhtida üldsuse tähelepanu käimasolevale avalikule arutelule.

Ralph külastab Valga ja Valka päästekeskusi, samuti Valgamaa kutseõppekeskust, ning peab ümarlauaarutelu huvirühmadega, et põhjalikumalt arutada olukorda Eesti-Läti piiril.

Valka linnavalitsuses on 24. septembril kell 12.15 ka pressikonverents, kus ajakirjanikel on võimalus piiriüleste probleemide kohta küsimusi esitada.

«Piirialade üksikisikud ja ettevõtjad seisavad oma piiriüleses tegevuses endiselt silmitsi paljude, sageli õiguslikku või halduslikku laadi takistustega. Seetõttu jääb meie piirialadel kasutamata märkimisväärne majanduslik potentsiaal,» märkis Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika volinik Corina Creţu.

«Nende probleemide lahendamiseks ongi käivitatud veebipõhine avalik arutelu, mis kolme kuu jooksul avatud kõigile Euroopa elanikele. Loodame kuulda kitsaskohtadest ja saada ettepanekuid nende kõrvaldamiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles