Valga ja Valka võõrustavad Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika juhte

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Valka võõrustavad Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika juhte.
Valga ja Valka võõrustavad Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika juhte. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna külastab piirilinna Valga-Valka Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika osakonna peadirektori asetäitja nõunik Michael Ralph, et tunnustada Eesti ja Läti viljakat piiriülest koostööd ning juhtida üldsuse tähelepanu käimasolevale avalikule arutelule. Ralph külastab Valga ja Valka päästekeskusi, samuti Valgamaa kutseõppekeskust. Kell 10 algas ümarlauaarutelu huvirühmadega, et põhjalikumalt arutada olukorda Eesti-Läti piiril.

Kell 12.15 leiab Valka linnavalitsuses aset ka pressikonverents, kus ajakirjanikel on võimalus piiriüleste probleemide kohta küsimusi esitada.

«Piirialade üksikisikud ja ettevõtjad seisavad oma piiriüleses tegevuses endiselt silmitsi paljude, sageli õiguslikku või halduslikku laadi takistustega. Seetõttu jääb meie piirialadel kasutamata märkimisväärne majanduslik potentsiaal. Nende probleemide lahendamiseks ongi käivitatud veebipõhine avalik arutelu, mis on kolme kuu jooksul avatud kõigile Euroopa elanikele. Loodame kuulda kitsaskohtadest ja saada ettepanekuid nende kõrvaldamiseks,» märkis Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika volinik Corina Creţu.

Kuni oktoobri keskpaigani külastavad komisjoni ametnikud 11 piiriala kogu Euroopas, et kohtuda sealsete elanike ja nende esindajatega ning tutvuda parimate tavadega. Valga-Valka piirkonna külastuse ajakava on järgmine.

Valga-Valka külastust korraldab Eesti-Läti programmi sekretariaat koostöös Valga ja Valka linnavalitsuse ning Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika osakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles