Volikogu võttis seisukoha pagulaste kohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu istung leidis aset Valga Raekojas.
Volikogu istung leidis aset Valga Raekojas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu kujundas reedesel istungil seisukoha pagulaste vastuvõtu kohta, linnavalitsusele läheb teele ettepanek osaleda pagulaste ümberpaigutamise programmis. "Mõistame vajadust tegeleda pagulastemaatikaga ja oleme partnerid riigile tekkinud probleemi lahendamisel," võib lugeda seisukohavõtust.

Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubeli sõnul tähendab see, et linn on pagulaste vastuvõtmisel riigile partner, saades selleks ka riigilt tuge.

"Samas pagulaste vastuvõtmisel osalemata jätmine ja passiivne roll ei tähenda, et Valga linna ei võiks mõni pagulane siiski elama tulla. Rahvusvahelise kaitse saanuna antakse pagulasestaatuses olevale inimesele valida oma elu ja töökohta, liikuda ühest omavalitsusest teise, registreerida oma elukoht valitud omavalitsuses ja taotleda ka sotisaaltoetusi samadel alustel kohaliku elanikuga," selgitas ta volikogu ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles