4 klaverit, 8 pianisti, 16 kätt – üks kontsert

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba homme õhtul  astuvad Valga muusikakoolis rahva ette kaheksa suurepärast pianisti, kes on koondunud kollektiivi nimega Klaveriorkester. Varem duodena esinenud klaverikunstnikud musitseerivad üheskoos juba üle kümne aasta.
Juba homme õhtul astuvad Valga muusikakoolis rahva ette kaheksa suurepärast pianisti, kes on koondunud kollektiivi nimega Klaveriorkester. Varem duodena esinenud klaverikunstnikud musitseerivad üheskoos juba üle kümne aasta. Foto: Valga muusikakool

Valga muusikakoolis astub muusikapäeva eelõhtul lavale kaheksa pianisti, kes mängivad neljal klaveril 16 käel. Päev hiljem esinevad koolis piirilinna mõlema poole instrumentalistid, oodata on üllatus­esinejaid.

Juba homme õhtul saavad klaverimuusika austajad näha ja kuulda muusikakoolis esinemas oma ala proffe. 2002. aastal asutatud klaveriorkestris istuvad pillide taha duod koosseisus Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske, Kai Ratassepp ja Mati Mikalai, Piret ja Lauri Väinmaa ning Reet Kopvillem-Ruubel ja Piret Habak.

«Klaveriorkester on Valgas käinud varem klaveriansamblite festivalidel esinemas kahel korral: 2003. ja 2011. aastal. Valgas esitamisele tuleva kavaga sõidab orkester oktoobris Šanghaisse rahvusevahelisele etenduskunstide festivalile,» selgitas Valga muusikakooli klaveriõpetaja Lenel Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles