Suur vend käis väiksemale näpunäiteid jagamas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumile ja selle sõpradele olid külla tulnud Sirje Madisson (ees vasakult esimene), Tanel Linnus (vasakult kolmas) ja Ülo Siinmets (vasakult neljas). Võõrustaja rollis oli muuseumi direktor Andres Rattasepp (ees vasakult teine).
Valga muuseumile ja selle sõpradele olid külla tulnud Sirje Madisson (ees vasakult esimene), Tanel Linnus (vasakult kolmas) ja Ülo Siinmets (vasakult neljas). Võõrustaja rollis oli muuseumi direktor Andres Rattasepp (ees vasakult teine). Foto: Jaan Rapp

Valga muuseumis olid teisipäeval külalised organisatsioonist, kus enam kui 1500 liiget, kuhu on kuulunud kõik taasiseseisvumisjärgse Eesti presidendid ja mille esimene juht oli tollane Tartu maavanem.

Ei arvanud ära? Pole hullu, tegu on väga sõbraliku ja abivalmi seltskonnaga, kes valmis ulatama abikäe ka Valga muuseumile ja selle juures tegutsevale sõprade seltsile. Nimelt käisid muuseumis koostöövõimalusi arutamas Eesti Rahva Muuseumi sõprade seltsi eestvedajad Sirje Madisson, Ülo Siimets ja Tanel Linnus.

Külalistega kohtuma tulnud kohaliku muuseumisõprade seltsi liikmed ja muuseumi töötajad said muu hulgas teada, et selts on asutatud 14. mail 1994, selle esimene juht oli tollane Tartu maavanem Jaan Õunapuu ja praegu on seltsil 1580 liiget üle Eesti. Olgu võrdluseks öelud, et Valga muuseumi juures tegutseval muuseumisõprade seltsil on liikmeid paarikümne ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles