Teoks saab võimatu jooks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka linnapea Vents Armands Krauklis
Valka linnapea Vents Armands Krauklis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 14. novembril on igaüks, kes aktiivsest eluviisist lugu peab, oodatud jooksma või kõndima keppidega Läti Ajutise Rahvusnõukogu asutamise auks, kui toimub niinimetatud Võimatu Jooksu siissejuhatus, andis teada Valka kihelkonnaduuma spordi- ja noorteosakonna juhataja Kristīne Karole.

Start on kell Valga raekoja juures kell 11, registreerimine kohapeal. Osavõtt on tasuta. Vanusepiiranguid osavõtjatele pole.

Raja pikkus on 980 meetrit. Finiš on Valka linna kultuurimaja juures, kus iga raja läbinu saab osavõtu eest erilise mälestuseseme.

Ürituse idee autor on Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis, kes kutsub üles igat Valka kihelkonna ning Valga linna ja maakonna elanikku võtma osa «Võimatu jooksu» omanäolisest sissejuhatusest. Jooksust osavõtjatel on atraktiivsel viisil võimalik tutvuda Valka kihelkonna ajalooga, sest Valka on linn, kust algab Lätimaa ja seda nii geograafilises kui ajaloolises tähenduses.

«Võimatu jooks» ise on ette nähtud järgmisel aastal, kui joostakse 99 km. Lätimaa sajandal sünnipäeval on raja pikkus juba vastavalt 100 km. Kavas on ka lühemad distantsid, et sest ajaloolisest jooksust saaks osa võtta iga huviline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles