Maagiline konteiner saabub Tõrva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagiline konteiner Valgas
Maagiline konteiner Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 7. novembril kell 11 avavad Tõrva linnapea Maido Ruusmann ja Eesti Arhitektide Liidu asepresident Kalle Vellevoog Tõrva turuplatsil linnainstallatsiooni «Maagiline konteiner». See tutvustab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva projekti «Hea avalik ruum».

Iga linn on ainulaadne ja igal väljakul on oma lugu. Iga linna tuleb vaadelda seal olevast tööstusest, linna struktuurist ja vaimust lähtudes. Maagiline konteiner rändab väljakult väljakule, tuues kõikjal esile midagi just selle linnaga seonduvat.

Konteineri idee autor, arhitekt Mark Grimitliht ütles, et Tõrvas voolab maagilisest konteinerist välja must liiv, sümboliseerides mulgi uhket musta kuube ja tekitades hilissügisesele keskväljakule väikese tüki Mulgi kuurortit, kus linlastel võimalus nautida päikest ja musta liiva rõõme.

Konteineris on ka video, mis tutvustab kõiki seni toimunud võistlusi ja neis osalenud linnade tulevikuvisioone.

Maagiline konteiner jääb Tõrvasse 17. detsembrini ja jõuab järgmistesse linnadesse 2016. aasta kevadel.

Eesti Vabariik 100 arhitektuurivõistlus Tõrvas korraldati ruumilise lahenduse leidmiseks linna keskväljakule, Nooruse pargile ja veskijärve puhkealale ning neid alasid ümbritsevale linnaruumile. Võistluse võitsid Mari Rass, Ott Alver, Alvin Järving ja Ilmar Klammer (Novarc Group ja Arhitekt Must) ideekavandiga Mulgi kuurort.

Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna ühiselt käima lükatud missiooniprojekt „Hea avalik ruum“ tegeleb linnakeskuste korrastamisega, mis peaks olema riikliku regionaalpoliitika üks eesmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles