Valgamaa Puka volikogu tagandas 22 aastat ametis olnud vallavanema

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikka aega Puka valda juhtinud Heikki Kadaja
Pikka aega Puka valda juhtinud Heikki Kadaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Puka vallavolikogu avaldas täna umbusaldust vallavanemale Heikki Kadajale, kes oli selles ametis 1993. aasta oktoobrist, vallavanem kaotas ameti ühe enamhäälega.

Vallavanemale umbusalduse avaldamist toetas volikogu 11 liikmest kuus, vastu oli viis volikogu liiget. Tagandamist toetasid umbusaldusavaldusele alla kirjutanud vallavolikogu liikmed Irja Sõnum, Aleksander Sven Esse, Silver Laks, Andrus Looskari ja Arno Kangro, nendega ühines Ana Vink.

Uue vallavanema leidmiseks korraldatakse konkurss. Vallajuhi kohuseid täidab seni vallavalitsuse sotsiaalnõunik Airin Hermann.

Enne volikogu istungit ilmus Puka tänavatele hulk plangulehti, mis kutsusid inimesi üles näitama oma meelsust toetamaks Heikki Kadajat tema ametis jätkamisel. Volikogu istungile oligi kogunenud umbes 20 inimest -- nii vanemaid kui nooremaid --, kes Kadajale toetust ja tema tagandamise üle nördimust avaldasid.

Opositsioon tõi umbusalduse avaldamise põhjusena välja pikka aega kestnud ja tänaseni likvideerimata puudused Puka keskkooli juhtimises.

1993. aasta oktoobrist ametis olnud Kadaja oli maakonna kõige pikema staažiga vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles