Otepää suusamägedel undavad lumekahurid

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsemäel alustati pühapäeval lume tootmist ja esmaspäeva hommikul sai Priit Tammemägi käes hoida esimest lumepalli.
Kuutsemäel alustati pühapäeval lume tootmist ja esmaspäeva hommikul sai Priit Tammemägi käes hoida esimest lumepalli. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuutsemäel hakkasid lumekahurid tööle pühapäeval, Tehvandi spordikeskus ootab pisut külmemat ilma.

Kuutsemäel hakkasid lumemasinad tööle pühapäeva õhtul kella üheksa paiku ja ning töötasid 12 tundi jutti. «Lumekahurid on suunatud Kuutsemäe esimesele nõlvale, Lilleorule. Töötasime öösel kümne kahuriga ja oleme paar ka juurde hankinud, need peaksid lähiajal siia jõudma,» sõnas nii Kuutsemäe kui Väikese Munamäe ehk Munaka nõlvadel tegutsev Priit Tammemägi. «Kui saab Kuutsemäe esimese nõlva lahti, hakkame lund tootma ka Munakal.»

Selleks on aga hädasti vaja püsivaid miinuskraade. Tammemäe sõnul kulub neil mõlemale keskusele umbes 500 tundi, et kõik mäed talverõõmudeks avada. Kaheteistkümne tunni kaupa lund toota tähendab aga seda, et kulub üsna palju aega, et kõik nõlvad lumevaiba alla saada. «Terve keskuse lumetamiseks läheb 20 ööpäeva reaalset lumetootmist,» selgitas Tammemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles