Metsseaemiste küttimise eest saab hüvitist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks metssigade populatsioonis hakkab veterinaar- ja toiduamet (VTA) alates jaanuarist maksma jahimeestele kompensatsiooni emiste küttimise eest. Kuni 100 eurot kütitud looma kohta makstakse jahimeestele organmaterjali alusel vastavalt VTA ja kohalike jahiseltside vahel sõlmitud lepingutele.

«Kuna metsas leviv katk on koduseafarmidele jätkuvalt suureks ohuks, peame rakendama meetmeid taudi leviku peatamiseks metssigade populatsioonis. Selleks on ennekõike vaja vähendada oluliselt metssigade arvukust,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda. «Üks tõhusamaid meetodeid populatsiooni vähendamiseks on suguküpsete emiste küttimine.»

Euroopa Komisjon on täiendava meetmena seakatku leviku tõkestamiseks otsustanud kompenseerida emiste küttimist Baltimaades ja Poolas, kus katk levib. 2016. aastal hakatakse maksma ühe suguküpse emise küttimise eest kompensatsiooni kuni 100 eurot, millest 75% katab Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles