Otepää vald astus Valgamaa Omavalitsuste Liitu tagasi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vald astus Valgamaa Omavalitsuste Liitu tagasi.
Otepää vald astus Valgamaa Omavalitsuste Liitu tagasi. Foto: Otepää vallavalitsus

Möödunud neljapäeval toimunud Otepää vallavolikogu istungil otsustati ühehäälselt astuda Valgamaa Omavalitsuste Liitu tagasi. Liidu eile toimunud üldkoosolekul toimus Otepää valla pidulik liitu tagasi astumine.


2009. aasta novembris otsustas toonane võimukoalitsioon Valgamaa Omavalitsuste Liidust tagasi astuda.

Alates selle aasta juunikuust on uue võimukoalitsiooni otsusel käinud läbirääkimised Otepää valla osalemiseks Valgamaa Omavalitsuste Liidus, selleks oli moodustatud ka vastav komisjon.

Komisjon leidis, et edaspidi peaks rohkem tähelepanu pöörama sotsiaalmajanduslikele ja elanikkonna turvalisust puudutavatele teemadele. Samuti peaksid maakonna tõmbekeskused olema rohkem kaasatud otsustusprotsessi.

«Soovime teha koostööd kõigi Valgamaa omavalitsustega,» rõhutas volikogu esimees Aivar Nigol. «Läbirääkimiste ajal tõime välja mõtte, et omavalitsuste liit peaks senisest rohkem koondama omavalitsuste soove ja ettepanekuid ning olema suhtluses riigiga võimeline edasi andma omavalitsuse seisukohti.»

Valgamaa Omavalitsuste Liidu istungil valiti Otepää vald ka ühehäälselt liidu juhatuse liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles