Turvamehel peab olema süda õiges kohas

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamehe ametis on Otepää kandi mees Toomas Vernik olnud pea paarkümmend aastat. Tema arvates töö konti ei murra, kuid nõuab väljaõpet, head füüsilist vormi ning suhtlemisoskust, on vastutusrikas ja pingeline.
Turvamehe ametis on Otepää kandi mees Toomas Vernik olnud pea paarkümmend aastat. Tema arvates töö konti ei murra, kuid nõuab väljaõpet, head füüsilist vormi ning suhtlemisoskust, on vastutusrikas ja pingeline. Foto: Arvo Meeks

Elupõline Otepää kandi mees Toomas Vernik on turvamehe leiba maitsnud pea paarkümmend aastat ning leiab, et see töö on nagu iga teinegi, millel oma plussid ja miinused. Küll on ta seisukohal, et sellel ametikohal peab alati silmad lahti hoidma ning abivajajatest ei tohi külmalt mööda minna.

Kohtusime Vernikuga Otepääl Oti pubis, kus pea tund aega rääkisime mehe elust ja tegemistest. Seejärel sõitsime tema tööautoga mõne tiiru linnas ringi.

«Turvatehnika ja ka autod on selle paarikümne aastaga tundmatuseni muutunud. Kui varasemalt oli meil sõidukis turvatava objekti ülesleidmiseks häire korral hunnikute viisi kaarte, siis nüüd on juurutatud e-patrull ehk nutitelefoni taoline abivahend, millel peal ka GPS. Objekti asukoht on sekunditega tuvastatav,» tõdes Vernik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles