Mustjõele on suurvesi saabunud varakult

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa kagunurka läbiv maaliline Mustjõgi on viimasel nädalal näidanud tavatult kõrget talvist veetaset, mida Taheva hüdromeetria­jaa­mas varem polegi täheldatud.

Jaama ametliku vaatleja ja mõõdistaja Kaie Helemetsa sõnul on tavaliselt suurvesi Mustjõele saabundud alles märtsi lõpus ja aprilli alguses, ulatudes rekordaastal 2013 lausa enam kui neli meetrit üle nullpunkti. «Hetkel on veetase 2 meetrit ja 60 sentimeetrit,» teadis Helemets eile öelda. Suviste põudade ajal olevat see vaevalt pool meetrit.

Helemetsa ülesanne on 2009. aastast tööle hakanud hüdromeetriajaama automaatseid mõõteandmeid nii-öelda käsitsi kontollida. Selleks käib naine iga viie päeva tagant kontrollimas vee taset vastavate mõõtelattidega ning iga kümne päeva tagant veendumas, et jõkke paigaldatud vooluhulga andur õigust räägib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles