Eakaid kimbutab arvutiparandajana esinev kelm

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on illustreeriv.
Sülearvuti. Foto on illustreeriv. Foto: Politsei

Viimastel päevadel on politsei saanud mitu teadet juhtumitest, kus end arvutiparandajana tutvustanud mees on eakatelt tartlastelt raha välja petnud.

Seniste juhtumite puhul on vanemate inimeste ukse taha ilmunud võõras mees, kes räägib, et tõi tagasi naabri arvuti, mis oli paranduses. Kuna naabrit kodus ei viibi, palub mees ukse avanud inimesel arvuti vastu võtta ja maksta ka paranduseks kulunud 75 eurot ning see hiljem naabriga tasaarveldada.

Heausksed kodanikud nii toimisidki, kuid hiljem selgus, et naabri arvuti ei ole paranduses olnudki ja tegu on pettusega. Üleantud arvutikotis on olnud vanad, mittetöötavad, kohati ka klahvideta ja väärtuseta sülearvutid.

Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametniku Kert Kotka sõnul tuleks sellise petuskeemi ohvriks sattumise vältimiseks loobuda igasugusest raha maksmisest võõrastele. Vajadusel kontrollida naabri käest telefonitsi, kas jutul võib tõepõhi all olla, ja kontrollida üleantavat arvutit. Kindlasti tuleks sellist petuskeemi selgitada eakatele sugulastele ja tuttavatele, vältimaks uute ohvrite tekkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles