Eesti võimsaim palkmaja asub Soontaga külas

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greete motell
Greete motell Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Soontaga küla alguses, Tõrva poolt tulles otse Väikese Emajõe silla kõrval üllatab tulijat omanäoline hoone. Sellest, et Greete motell on Eesti unikaalseim ja suurim palkmaja, saab õigupoolest aru alles majja sisenedes. Ükski ruum siin ei ole nelinurkne ning ka pealtvaates on maja otsekui mesilase kärjekann.

Motelli piirab kõrge väravaga puitaed ja ligipääs sellele on nii maalt kui veelt, niisiis pääseb juurde ka veesõidukitega mööda Väikest Emajõge alates Tartust või isegi Pihkvast. Motelli suursuguse fassaadi moodustab klaasi ja ümarpalgi efektne kooslus, eriti tähelepanuväärseks peavad hoone loojad maast katuseni küündivat võimsat tugipalki, mis on otsekui maja selgroog. Tugipalk on saadud 230 aasta vanusest männist.

Maja on nii peo- ja puhkepaigana kui turismiobjektina endale tuntust kogunud ja klientuur on stabiilne. Majutust on võimalik saada 20 toas, esimesel korrusel asub baar, kahe ruumiga restoran ja seminariruum, lisaks saab suveperioodil kasutada restorani terrassi. Restorani menüü pakub valikut nii lihasööjatele ja taimetoitlastele kui ka lastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles