Muuseum sai uhke vormi võrra rikkamaks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Riigikogu liige ja kunagine päästeameti peadirektor Mati Raidma (paremal) andmas oma vormi üle Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedajale major Meelis Kivile.
Praegune Riigikogu liige ja kunagine päästeameti peadirektor Mati Raidma (paremal) andmas oma vormi üle Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedajale major Meelis Kivile. Foto: Konstantin Jevtjukov

Valgas tegutsev isamaalise kasvatuse püsiekspositsioon ehk militaarmuuseum sai reedel väärtusliku kingituse – päästeameti peadirektori vormi, mille üleandmisega vormi omanik oma ammuse lubaduse täitis.

Tegemist on aastatel 2000–2006 päästeameti peadirektorina töötanud ja praeguse Riigikogu liikme Mati Raidma omaaegse vormiriietusega. «Meil on muuseumis küll vorme mitmesuguseid ja palju, kuid sellist uhket ja konkreetse isiku vormi näeb harva,» rääkis muuseumi eestvedaja major Meelis Kivi.

«Kunagi ammu käis ta (Mati Raidma – T. N.) mingi ürituse käigus meil väliskülalistega külas ja siis vihjamisi ütles, et siin on küll palju vorme, aga päästeameti peadirektori oma ei ole,» meenutas Kivi. Seega kui Raidma reedel, 19. veebruari ennelõunal Valga linna sattus, tuligi ta ühtlasi muuseumile oma lubatud vormi üle andma.

Copy
Tagasi üles