Valga Vabadussõja ausamba juures meenutati vabariigi sünnilugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Härk ja Enno Kase
Kalev Härk ja Enno Kase Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna keskpäeval kogunes tseremooniale Valga Vabadusõja ausamba juurde hulk linlasi. Mälestustseremoonia algas ühise hümni laulmisega, kus eestlauljateks oli segakoor Rõõm.

Pärjad asetasid samba jalamile maavanem Margus Lepik, Valga linnapea Kalev Härk, kaitseliidu, Punase Risti Seltsi, politsei ja Memento esindajad.

Valga maavanem Margus Lepik meenutas oma sõnavõtus vabariigi sündi. "Eesti rahval on ajalooline paratamatus elada mitme suure ja rikka riigi vahel, kes on kasutanud meie riigi suhtes ka sõjalist jõudu. 98 aastat tagasi jagelesid omavahel Euroopa jagamise nimel Venemaa ja Saksamaa. Isamaalised mehed ja naised suutsid ära kasutada hetkelist võimutühjust ning panna alus Eesti Vabariigile," sõnas maavanem.

"Pärgade asetamisega meenutame kõike möödunut ja vaatame tulevikku. Teeme kõik endast oleneva, et minevikuõudused ei korduks ja Eestit ootaks ees helge tulevik. Kaunist iseseisvuspäeva Teile kõigile," soovis Lepik.

Valga linnapea Kalev Härk meenutas samuti oma sõnavõtus Eesti Vabariigi ajalugu. "Oleme pea 100 aastat vanad, kuid siiski üsna noored. Oleme mõnes asjas heitlikud ja jonnakad ning mõnest asjast pole veel arugi saanud. Oleme väikese riigina võimelised ennast palju kiiremini pöörama ja liikuma õigete asjade suunas. Peaasi, kui suudaksime natuke rohkem omavahel kokku leppida," ütles linnapea.

Rõõmu tegi linnapeale lipumeri linnas. "Elagu Valga, edendagem elu linnas ja oma peredes, siis elab ka Eesti," ütles linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles