Koolidesse tuleb sadakond meesõpetajat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemmehaanik Urmas Kuus eelistab oma põhitööd vete peal teha nii kaua, kuni teda vanaduse tõttu enam merele ei lasta. «See on see, mida olen kogu elu õppinud ja saavutanud. Kõige kasulikum saan olla merel.»
Vanemmehaanik Urmas Kuus eelistab oma põhitööd vete peal teha nii kaua, kuni teda vanaduse tõttu enam merele ei lasta. «See on see, mida olen kogu elu õppinud ja saavutanud. Kõige kasulikum saan olla merel.» Foto: Erakogu

Täna, 1. märtsil algab ametlikult merekultuuriaasta teine teemalaine, mis keskendub mereharidusele ja -ohutusele. Teemalaine eestvedaja TTÜ Eesti Mereakadeemia koordineerib selle käigus üle-eestilist haridusprogrammi «Näoga mere poole», kuhu on tänaseks end külalisõpetajana kirja pannud 151 merenduseksperti, neist 97 on mehed ning 54 naised.

Kõige agaramad haridusprogrammi küllakutsujad on Pärnumaa koolide õpetajad ning kõige rohkem külalisõpetajaid on pärit Harjumaalt. Kuigi haridusprogramm on fookuses märts – mai 2016, siis 29. veebruariks on juba käidud 16 koolis ning läbi viidud 21 tundi. Samamoodi on kokku lepitud 11 kooliga 26 tundi ning läbirääkimised on pooleli veel 37 kooliga.

«Valgamaalt on meil üks külalisõpetaja ja tema on Tallinki vanemmehaanik Urmas Kuus,» täpsustas TTÜ Eesti Mereakadeemia ommunikatsioonijuht Jane Niit.

Kõige kaugem kool pealinnast, kuhu haridusprogramm on juba jõudnud, asub 288km Tallinnast ning viis kilomeetrit Vene Föderatsiooni riigipiirist. Tegemist on Võrumaal asuva Meremäe kooliga.

Külalisõpetajate hulgas on laevajuhid ja kaptenid, laevamehaanikud ja -insenerid, tippjuhid ja ettevõtjad, kalanduse valdkonna eksperdid, mereajaloolased, kunstnikud, logistikud, õppejõud, purjetajad, merepäästjad, keskkonnaspetsialistid ning paljud teised inimesed, kelle töö või tegevus on seotud merendusega.

Organisatsioonidest on esindatud muuhulgas Tallinna Tehnikaülikool, Tallink, Tallinna Sadam, Eesti Meremuuseum, veeteede amet, merevägi, maaeluministeerium, politsei- ja piirivalveamet, Eesti Mereinstituut.

Copy
Tagasi üles