Koolijuht sai ametis olla vaid mõne nädala

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kooli etteotsa valitud Davis Sirmais loobus ametikohast.
Valka kooli etteotsa valitud Davis Sirmais loobus ametikohast. Foto: JC Vinda / Internet

Piirilinnas Valkas on käsil koolireform, mille käigus liidetakse keskkool ja põhikool. Sellega loodetakse leida lahendus praegusele olukorrale, kus paljud noored eelistavad Valka põhikooli lõpetamise järel õpinguid jätkata kodust kaugemal.

Hiljuti viidi läbi ka konkurss liidetava kooli direktori ametikohale. «Avalduse kandideerimiseks esitas viis kandidaati. Neist kolm olid kohalikud pedagoogid, üks kandidaat oli Valmierast ja üks Riiast,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova.

Direktori valimiseks moodustatud konkursikomisjon valis kooli etteotsa Valmierast pärit Davis Sirmaisi, kes tuntust kogunud sealse noortekeskuse Vinda juhina. Karpova sõnul jättis ta komisjonile väga hea mulje. «Noor, energiline, saab kohe magistriks ... Oma mõju võis olla sellelgi, et tema vend Mārtiņš Sirmais on Lätis tuntud tippkokk, kes oma oskusi näidanud ka teleekraanil.»

Copy
Tagasi üles