Talvepealinna üritustele andis stardipaugu jõuluturg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluturg Otepääl.
Jõuluturg Otepääl. Foto: Jaanika Kuusik / Valgamaalane

Otepääl avati täna vallavanem Andres Visnapuu ja Otepää Naisseltsi esinaise Riita Aaderi tervitussõnadega traditsiooniline talveturg.

Kaubavalik ulatus ümbruskonnas käsitööna valmistatud esemetest Jaroslavis valminud viltideni, mis mitmeski uudistajas nõukaaja nostalgiat tekitasid. Osta sai muuhulgas näiteks nimelisi keraamilisi tasse, millega kauplesid lätlased. Hästi läksid kaubaks mitmesugused peakatted ja kootud kindad, mütsid, lambanahksed sussid.

Jõulukaubast müüdi isetehtud kuusepärgi, ehteid, luudi, aga ka hapukapsaid, kõrvitsasalatit ning suitsuliha ja verivorste.

Laada korraldanud Otepää Naisseltsv küpsetas pannkooke, välja oli tuldud ka enda keedetud seepide ning laste tehtud lambarasvast küünaldega. Naisseltsi liikmed kauplesid ka kodus küpsetatud leivaga. Alates 12st sai süüa kuuma karusuppi ja lapsi sõidutasid kelgukoerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles