Veel ühendvalla nimest

, Helme valla laureaat 2015
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Tamberg
Juhan Tamberg Foto: Vello Jaska

Tõrva piirkonna ühinevate omavalitsuste juhtide pakutud uus nimi Lõuna-Mulgi tekitab Helme valla elanike hulgas arusaamatust. Helme Kihelkonnalehe toimetaja arvamuse põhjal aitaks viiesilbiline kohanimetus tõsta väljaspool valda elavate inimeste teadvust, olles vallale hea reklaam. Arvan siiski, et Eesti põhjapoolsetes elanikes tekitaks nimi pigem segadust, enne kui leiaksid Mulgimaa lõunapiirkonna.

Mulgimaa kui omalaadse piirkonna taasärkamine toimus paarkümmend aastat tagasi, ajalooline Helme kihelkond pärineb 13. sajandist.

Teen ettepaneku nimetada sündiv vald Mulgi-Helme vallaks. Esimene pool nimetusest viitab etnoloogilisele piirkonnale, teine kajastab geograafilist kohta, mis tuntud ka teistele Eestimaa elanikele. Mulgi-Helme valla keskuseks jääb ikka looduskaunis Tõrva linn. Pealegi ei sisalda uus ühisvalla nimi õ häälikut, mis paljudes võõrkeeltes puudub.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles