Tuuker avas loengusarja efektse etteastega

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Rätsepa sõnul on tuukritöö äärmiselt huvitav ja mitmekülgne. Samas on see töö väga ohtlik, kuna pisemgi viga võib maksta elu.
Erki Rätsepa sõnul on tuukritöö äärmiselt huvitav ja mitmekülgne. Samas on see töö väga ohtlik, kuna pisemgi viga võib maksta elu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumis algas tänavusele mereaastale pühendatud teemaloengute sari tuuker Erki Rätsepa ettekandega. Mees jagas kuulajatega värvikaid üksikasju oma tööst ja demonstreeris varustust.

Kuue aasta eest sattus Rätsep Norrasse tuukrikooli, olles eelnevalt olnud keevitaja, kellele jäi toona silma tuukrite töö Tallinna sadamas. Pärast neljakuulist õppetööd sai temast tuuker, kes jäi küll esmalt samasse kooli teisi välja õpetama, kuid leidis hiljem, et see elu pole tema jaoks. «Ma ei kannatanud seda istumist ja kohvijoomist.»

Seejärel töötas mees mõne aasta firmas, kuid praegu on ta vabakutseline ning valib ise, milliseid töid teeb ja kellega koos töötab, kuna inimestele enda ümber peab saama loota.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles