Valga maavanem kehtestas jääle mineku keelu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku karjääris läbi jää vajunud auto
Männiku karjääris läbi jää vajunud auto Foto: Martin Ilustrumm

Vastavalt veeseadusele ja avaliku teabe seadusele ning võttes arvesse  jääkatte seisukorda keelas Valga maavanem ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks avalikele ja avalikult kasutatavatele veekogudele (sealhulgas Võrtsjärve Valga maakonna territooriumile jääv osa) jääle mineku jalgsi ja sõidukitega. Keeld hakkas kehtima 2. aprillist ja kestab kuni jää sulamiseni.

Keeld ei laiene kutselistele kaluritele, et tagada võrkude väljatoomine. Seda loomulikult eeldusel, et tarvitusele on võetud kõik vajalikud ohutusabinõud jääl viibimiseks.

Veekogujääle mineku keelu eesmärk on  tagada inimeste ohutus jääle minnes ja hoida ära võimalike keskkonnakahjude tekkimine.

Kevadised ilmaolud muudavad jää seisukorda väga kiiresti. Jää kandevõimet ei saa hinnata selle paksuse järgi, sest kevadine jää on rabe.

Maavanem loodab, et lastele selgitavad jääle minekuga seotud ohtusid vanemad. Kindlasti ei tohiks ükskõikseks jääda inimesed, kes näevad

õrna jääga veekogu ääres liikuvaid lapsi või täiskasvanuid, ohust informeerimine võib päästa kellegi elu või tervise.

Copy
Tagasi üles