Fotod: õnnetuse põhjustaja võis olla narkojoobes

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Valgas Siguri ja Tartu tänava ristumiskoha lähedal.
Liiklusõnnetus Valgas Siguri ja Tartu tänava ristumiskoha lähedal. Foto: Politsei

Täna varahommikul juhtus Valgas Tartu tänaval liiklusõnnetus, mille põhjustaja võis olla narkojoobes.

Politseile sai teate juhtunud avarii kohta kella 6 paiku hommikul, kui neile teatati, et auto sõitis vastu tänavavalgustusposti. Keegi juhtunu käigus viga õnneks ei saanud. «Autos oli juht, 22aastane mees, üksi,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel.

Politsei kontrollis autojuhi seisundit ja dokumente. «Narkokiirtest andis põhjust kahtlustada, et autojuht võis olla narkootikume tarvitanud. Seepärast viidi noormees ekspertiisi, kus arst kirjeldas tema terviseseisundit ning tehakse vajaminev analüüs võetud proovi pinnalt narkoaine tarvitamise tunnuste või narkojoobe kohta. Ekspertiisi vastus selgub hiljem,» selgitas pressiesindaja.

Kahjustada saanud Volkswagen Passat toimetati tema kinnitusel hoiule tasulisse parklasse. Mees viidi Valga politseijaoskonda, kus temaga tehakse esmaseid menetlustoiminguid.

Peitel selgitas ka seda, kuidas tegutseb politsei, kui korrakaitsjatel on alust kahtlustada autojuhti narkootikumide tarvitamises.

«Joobekahtluse korral testib politseiametnik juhti esmalt indikaatorvahendiga. Seejärel toimetatakse ta tervishoiuasutusse või ekspertiisiasutusse. Seal tuvastab juba arst, kas inimene on kaine või on tal narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamise tunnused või on ta tarvitamisest põhjustatud joobes. Kahel viimasel juhul kõrvaldatakse juht juhtimiselt.»

Politsei rõhutab, et sõiduki juhtimine alkoholi- või narkojoobes on ülimalt ohtlik nii endale kui kaasliiklejatele, sest sellises seisundis avariidesse sattumisse tõenäosus on suur ning kehavigastused võivad olla väga rasked.

Peitel nentis, et politsei teeb ohtlike juhtide liiklusest kõrvaldamiseks järelevalvet ja saab sellega liikluskäitumist küll mõjutada, kuid parema liikluskultuuri saavutamiseks on vastutusrikas roll kõigil liikluses osalejatel.

«Alkoholi- või narkojoobes juhtimine on meie ühiskonnas üheselt mõistetav tabu, mida ei aktsepteerita mitte ühegi autojuhi puhul. Olgugi et suurem osa inimestest mõistab, et alkohol ja roolikeeramine omavahel kokku ei sobi, kohtab siiski veel selliseid autojuhte, kes ei oska ega taha näha uimase peaga sõiduki juhtimisega kaasnevaid ohte,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles