Lastevanemad andsid volikogu otsuse kohtusse

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari keskel peetud mõttetalgudel Puka hariduse tuleviku üle oli õhus plaan Puka keskkool kaotada ning õpilased lähedalolevatesse gümnaasiumidesse suunata. Puka volikogu esimehe Aleksander Sven Esse (seisab vasakul) sõnul otsustati aga kool elanikele vastu tulles sulgeda järk-järgult.
Jaanuari keskel peetud mõttetalgudel Puka hariduse tuleviku üle oli õhus plaan Puka keskkool kaotada ning õpilased lähedalolevatesse gümnaasiumidesse suunata. Puka volikogu esimehe Aleksander Sven Esse (seisab vasakul) sõnul otsustati aga kool elanikele vastu tulles sulgeda järk-järgult. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viis Puka keskkooli lapsevanemat ja hoolekogu esimees soovivad Tartu halduskohtu abiga tühistada Puka volikogu otsuse, millega kavatsetakse sügisel algust teha keskkooli sulgemisega.

Viimastel kuudel on Puka vallas palju räägitud sealse keskkooli gümnaasiumiastme kahanevast õpilastearvust ning vajadusest lähedalasuvat Puka lasteaia hoonet renoveerida. Raha vajalikeks töödeks aga vallal napib. Üks võimalus remondiks vajalikku raha leida oleks olemasolevat haridusvõrku riigi toetuste najal korrastada.

Seega võeti 11. märtsil volikogus vastu otsus lõpetada sügisest Puka keskkoolis järk-järgult keskhariduse andmine arvestusega, et algaval õppeaastal enam 10. klassi ei avata. Otsuse kohaselt muutub 2018. aasta augustist kool põhikooliks ning sellega liidetakse praegune lasteaed, moodustades ühtse Puka kooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles