Küla soovib võrguplatsi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall. Pilt on illustreeriv
Võrkpall. Pilt on illustreeriv Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Võrkpalli Liit ja Oma Ehitaja AS rajavad või korrastavad sel suvel projekti «Võrguplatsid korda» käigus üle Eesti kümme võrkpalliväljakut. Žürii on välja valinud kuus võitjat, kellele nädal aega vältava rahvahääletuse käigus lisandub veel neli.

Konkursile laekus sel korral 38 taotlust. «Võrreldes paari eelmise aastaga on avalduste arv küll veidi vähenenud, ent taotlusi lugedes oli näha, et kõvasti on rõhku pandud kvaliteedile. Nii-öelda mütsiga lööma tulemist neis ei kohanud. Lisaks ei tohi unustada, et eelmise viie aastaga on Eestisse juba 60 võrkpalliplatsi rajatud,» lausus Oma Ehitaja AS juhatuse esimees ja «Võrguplatsid korda» žürii liige Kaido Fridolin.

Tema kõrval kuulusid žüriisse Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur, Eesti esirannavõrkpallur Rivo Vesik ja rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal. 

«Rõõmu tegi, et laekunud taotluste geograafia oli meeldivalt lai. Kui vaadata, et uut võrkpalliplatsi soovisid pealinna kõrval näiteks nii Salme kui Meremäe, siis on näha, et »Võrguplatsid korda« köidab inimesi üle terve Eesti ja aitab seega veelgi võrkpalli populaarsusele kaasa,» lausus Pevkur.

Sel aastal valis žürii välja kuus kohta, kuhu eesootaval suvel võrkpalliplats kogu vajaliku inventariga rajatakse. Need on Meremäe, Salme, Kivi-Vigala, Pärnu-Jaagupi, Nõmme ja Karepa.

Žürii valis välja ka täiendavad kümme taotlust, mis asuvad konkureerima 26. aprillini kestval rahvahääletusel. Kohtade lühikirjeldused ja fotomaterjali leiab Delfi Eesti Elu portaalist, kus kõigil inimestel võimalus anda oma lemmikule poolthääl. Neli kõige enam hääli kogunud kohta, mis samuti võrkpalliväljaku rajamiseks vajaliku inventari saavad, selguvad 27. aprillil.

Rahvahääletusel osaleb teiste seas ka Keeni küla Valgamaalt.

Eelmise viie aastaga kerkis Eesti Võrkpalli Liidu ja Credit24 koostöös Maarjamaale 60 uut võrkpalliväljakut. Tänavu võttis Credit24-lt teatepulga üle Oma Ehitaja AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles